Onnistu talosi ulkomaalauksessa näillä viidellä ohjeella

Jos olet tulevana keväänä tai kesänä maalaamassa taloasi tai pyytämässä tarjousta maalausliikkeeltä, jatka lukemista, sillä kokosimme sinulle muutamia hyödyllisiä ohjeita joiden avulla onnistut varmasti projektissasi.

1. Muista homepesu ennen varsinaista maalausta

Maalaaminen mustatäplähomeen ja muun kasvuston päälle ei tee lopputuloksesta kestävää, vaankasvusto tunkeutuu ennen pitkään uuden maalikerroksen läpi. Jos olet pyytämässä tarjousta maalausliikkeeltä, varmista että myös homepesu kuuluu maalausurakkaan.

2. Varmistu yhtenäisestä maalikerroksesta asianmukaisilla pohjatöillä

Pohjatyöt tulee tehdä huolella, jotta uudesta maalikerroksesta tulee yhtenäinen. Hilseilevä maali tulee poistaa huolellisesti, oli kyseessä sitten haastava öljymaalin “krokotiilinnahka” tai suikaleina hilseilevä vesiohenteinen. Huonosti poistettu hilseilevä maali irrottaa uuden maalin nopeasti.

3. Vältä kuumia seiniä ja suoraa auringon paistetta

Yleisesti ottaen ihmiset pelkäävät liikaa kosteuden vaikutusta lopputulokseen. Nykyaikaiset maalit kuitenkin kuivuvat riittävän nopeasti myös kosteammallakin kelillä. Todellisuudessa suurempi riski on maalaminen kuumalle seinälle tai suorassa auringonpaisteessa, jolloin maali kuivuu liian nopeasti, eikä tartu kunnolla puun pintaan. Pahimmillaan maali käpristyy jo kuivuessaan.

4. Selvitä vanha maali ennen uuden valitsemista

Väärän maalin valinnalla lopputulos voi mennä pilalle. Vanha maali on selvitettävä, jotta voidaan varmistua uuden maalin soveltuvuudesta seinälle. Maalin kiiltoasteella voidaan myös vaikuttaa jonkin verran huoltomaalausväliin. Mitä kiiltävämpi pinta, sitä myöhemmin seuraava maalauskerta pitää tehdä. Kiiltoaste on kuitenkin tärkeä valita omien mieltymysten ja talon ulkoverhouksen iän mukaan.

5. Varmistu oikeasta työtavasta

Liian paksu maalikerros hilseilee helpommin seinästä, liian ohut taas ei peitä eikä kestä säärasituksia riittävän pitkään. Oikeanlaisella työjärjestyksellä ja työtavoilla maalipinta on rajattoman kaunis ja kestävä.

Sorcolor Oy toteuttaa talon ulkomaalauksia Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Satakunta:

Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi,  Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila

Varsinais-Suomi:

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa

Uusimaa:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti

Pirkanmaa:

Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski

Pyydä tarjous kotisi ulkomaalauksesta

Olemme yhteydessä arkipäivän kuluessa!

Sorcolor Oy

Sorcolor Oy on Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla toimiva maalausalan perheyritys. Pääpalveluitamme ovat mm. julkisivumaalaukset, peltikaton maalaukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä yksityisille että asunto-osakeyhtiöille.