Kattoremontti vai katon maalaus?

Menisikö vielä maalaamalla vai kannattaisiko jo vaihtaa koko katto? Kukahan tähän antaisi puolueettoman arvion? Tilaanko erillisen kuntokartoittajan vai luottaisinko maalausliikkeen tai kattoremonttifirman arvioon? Kuka aidosti määrittelee katon teknisen ja taloudellisen käyttöiän?

Maalaus on järkevä toimenpide silloin, kun katto on rakenteellisesti hyvässä kunnossa.

Aluskatteen tulee olla ehjä, rakenteiden tuulettuvat ja katemateriaalin sellaista, että maali siihen tarttuu. Mikäli katteen alla ei ole aluskatetta, on eritoten varmistettava rakenteiden riittävä tuulettuvuus. Jos välipohjassa haju on ummehtunut, tai kattorakenteet tummuneet sekä lahonneet, ei katon maalauksesta ole enää vastaavaa hyötyä.

Peltikatto tulisi maalata ennen kuin maali hilseilee katosta, ja pelti alkaa ruostumaan.
Pienet ruostevauriokohdat ovat vielä mahdollisia korjata, mutta laajalle levinnyttä ruostetta ei kestä vanhan ajan paksutkaan pellit. Mahdollisesti ruostuneet naulat tai ruuvit on hyvä vaihtaa uusiin ennen maalausta.

Erityisesti tiilikatto on järkevää maalata useasti, koska tiiltä ei ruoste raiskaa eikä koit syö. Huoltomaalausvälin tulee kuitenkin olla riittävän tiheä, jotta tiili ei ehdi ajan myötä haurastua liikaa. Tiilikaton maalauksella katto pysyy puhtaana, ja kattoremontti siirtyy vuosikymmenillä eteenpäin.

Katon maalauksen jälkeen kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät on hyvä päivittää tämän
päivän vaatimusten tasolle.

Hilseilevä maali – ai koko katto paaliin? Ei, vaan uuteen maaliin!

Sorcolor Oy toteuttaa talon ulkomaalauksia Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Satakunta:

Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi,  Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila

Varsinais-Suomi:

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa

Uusimaa:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti

Pirkanmaa:

Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski

Pyydä tarjous katon maalauksesta - olemme yhteydessä arkipäivän sisällä

Olemme yhteydessä arkipäivän kuluessa!

Sorcolor Oy

Sorcolor Oy on Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla toimiva maalausalan perheyritys. Pääpalveluitamme ovat mm. julkisivumaalaukset, peltikaton maalaukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä yksityisille että asunto-osakeyhtiöille.