Peltikaton maalaus

 
Pyydä tarjous

Peltikaton maalaus

Peltikatto on suosittu katemateriaali pohjoismaissa. Peltikatto on kohtalaisen edullinen, helppo asentaa, keveytensä ansiosta se ei rasita kattorakenteita ja huollettuna se on todella pitkäikäinen kateratkaisu. Peltikaton maalaus pidentää katemateriaalin käyttöikää entisestään, huolehtien sekä sen kunnosta, että ulkonäöstä.

 

Maalilla suojaa peltikatolle jopa 20 vuodeksi

Uusi kuumasinkitty peltikatto maalataan ensimmäisen kerran noin vuoden kuluttua katon asennuksesta. Sääolosuhteista riippuen peltikatto kestää kauniina 10–20 vuotta, ennen kuin se on aika huoltomaalata.

 

Kuinka peltikaton maalipinta saadaan säilymään hyvänä ja kestämään pitkään?

Peltikatto joutuu kestämään paljon lämpölaajenemista ja auringonpaistetta. Ajan myötä katon maalin sävy ja kiilto haalistuvat. Siksi onkin ratkaisevan tärkeää, että maalausvaiheessa maali tarttuu kunnolla katteen sinkkipintaan. 

Maalipinnan kestävyyteen vaikuttavat katon rakenteelliset ominaisuudet, kuten kattokulma ja profiili. Mitä loivempi katto, sitä enemmän sinne kertyy lunta ja jäätä, mikä taas vaatii maalilta lisää joustavuutta.

Kestävä maalipinta saadaan, kun maalaus tehdään perusteellisesti oikeilla välineillä ja oikeissa sääolosuhteissa. Esikäsittelyvaiheessa pelti puhdistetaan huolellisesti epäpuhtauksista, kuten ruosteesta, sammaleesta ja jäkälästä. Lopuksi katto vielä huuhdellaan pesuainejäämistä.

Maalin hilseily estetään, kun maalikerroksen vahvuus on juuri sopiva – ei liian paksu tai liian ohut.

 

Mitä peltikaton maalaus maksaa?

Sorcolorin tekemä peltikaton maalaus kokonaisurakkana maksaa n. 25 % kattoremontista. Jos olet kiinnostunut lukemaan tarkemmin peltikaton maalauksen kustannuksista, lataa ilmainen hintaoppaamme tästä linkistä.

 

Sorcolorin ammattilaisilta peltikaton maalaus onnistuu – katso vaikka videolta!

Peltikaton maalaus vaiheittain

1. Peltikatto ja vesikourut pestään korkeapaineella ja peltipesuaineella

Katon pesu on peltikaton maalauksen tärkeimpiä työvaiheita. Koko peltikatto pestään harjaamalla peltipesuaineella, jolloin epäpuhtaudet irtoavat pelti- ja maalipinnoilta. Lopuksi peltikatto huuhdellaan huolellisesti korkeapaineella.

2. Ruoste ja hilseilevä maali poistetaan mekaanisesti teräsharjalla

Jos katon vanha maali hilseilee tai on muuten paikoittain heikosti kiinni, irtonainen maali ja ruoste kaavitaan huolellisesti ennen maalausta tai poistetaan mekaanisesti teräsharjalla.

3. Paljaat peltipinnat pohjamaalataan

Pestyt ja puhdistetut paljaat peltipinnat suojataan välittömästi pohjamaalilla. Oikea ajoitus on tärkeää! Peltipintojen pohjamaali sisältää ruosteenestopigmenttiä, joka estää tehokkaasti katon ruostumisen ja antaa hyvän suojan korroosiota vastaan. Pohjamaali myös varmistaa pintamaalin tarttumisen.

4. Peltikaton pintamaalaus

Pintamaalaus suoritetaan vesiohenteisia maaleja käytettäessä ruiskumaalauksella. Perinteisimmissä maaleissa käytämme edelleen pensselimaalausta. Kemiallisen kiinnittymisen ansiosta maalaustekniikalla ei ole vaikutusta maalin tartuntaan. Pintamaalauksella saadaan tasainen, kestävä ja saumaton maalipinta, joka on teknisesti toimiva ja ilo silmälle

Näin peltikaton maalaus järjestyy Sorcolorilta

Ilmainen kuntoarvio ja kirjallinen tarjous

Pintakäsittelyn asiantuntijamme tekee kuntoarvio, joka antaa realistisen kuvan peltikaton kunnosta ja auttaa valitsemaan katolle juuri oikeat huoltotoimenpiteet. Kuntoarvioraportti on ilmainen, ja se voidaan tallentaa esimerkiksi talon huoltokirjaan. Kuntoarvion pohjalta huoltomaalaukselle laaditaan tarkka sisältö ja saat tarjouksen työn toteutuksesta.

Kiinteähintainen urakkasopimus

Urakkasopimukseen kirjataan huoltomaalauksen sisältö, tarkka hinta ja työn aikataulu.

Aikataulun tarkistus viikkoa ennen aloitusta

Maalarit ovat sinuun yhteydessä noin viikkoa ennen sovittua toimitusaikaa. Silloin päätetään yhdessä maalaustyön aloitukselle tarkka aika.

Realistinen ja pitävä aikataulu

Omakotitalon peltikaton huoltomaalaus kestää 1–5 työpäivää.

Siistit työmaat, suomalaiset maalarit, ei alihankkijoita

Työmaa ja talon piha pidetään siistinä maalausurakan jokaisena työpäivänä. Huolehdimme myös loppusiivouksesta ja viemme jätteet asianmukaisesti kierrätykseen.

Lopputarkastus, asiakastyytyväisyyskysely

Urakan valmistuttua katto tarkastetaan yhdessä. Saat lopputarkastuspöytäkirjan, jossa mainitaan kaikki tehdyt työvaiheet ja käytetyt materiaalit. Lopuksi pyydämme asiakaspalautetta urakan onnistumisesta ja kehityskohdista.

Asennustakuu

Annamme peltikattojen maalaustöille kahden vuoden takuun. Se kattaa työ- ja asennusvirheet. Takuu on laajennettavissa ja jatkettavissa jopa 10 vuoteen asti – ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Pyydä tarjous peltikaton maalauksesta

Olemme yhteydessä viimeistään arkipäivän kuluessa

  • Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä!
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Peltikaton maalaus Kantahämeen, Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Kantahäme:

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

Satakunta:

Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila

Varsinais-Suomi:

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa, Nauvo, Korppoo

Uusimaa:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti

Pirkanmaa:

Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi, Iittala ja Urjala