Tiilikaton pinnoitus ja huoltomaalaus

Tiilikaton elinkaari on useita kymmeniä vuosia ja sen käyttöikää voidaan pidentää pinnoittamalla. Tiilikaton pinnoitus hidastaa kasvuston muodostumista tiilien pintaan ja estää veden kulkeutumista rakenteeseen. Pinnoitus viimeistelee kodin ulkonäön, pidentää katon käyttöikää ja siirtää kallista kattoremonttia.

Tiilikaton pinnoitusta edeltää aina perusteellinen kuntokartoitus

Tiilikatto kaipaa huoltoa, jos se on sammaloitunut, sillä alkaa olla jo ikää (5–20 vuotta) tai se on kulunut esimerkiksi liian voimakkaan pesemisen takia. Tiilien rakeiset pinnat haalistavat katon väriä ja keräävät sammalta, mikä rapauttaa tiilten rakennetta.

Tiilikaton kunto ja rakenteiden toimivuus tarkistetaan pinnoitustyön suunnitteluvaiheessa. Kattoasiantuntijamme kertoo, kannattaako tiilikatto pinnoittaa, riittääkö pelkkä puhdistus ja torjunta-ainekäsittely vai onko kattoremontti paras vaihtoehto.

Tiilikatto puhdistetaan ennen pinnoitusta

Tiilikaton pinta puhdistetaan ensin huolellisesti sammaleesta, jäkälästä, hiekasta ja muusta liasta. Puhdistuksen lopuksi katto käsitellään torjunta-aineella, joka poistaa kasvustojen juuret. 

Tiilikaton varsinainen pinnoitusvaihe

Tiilikatto pohjamaalataan ohennetulla maalilla. Tiilen pintaan saadaan laadukkaalla pohjamaalilla riittävän paksu ja tasaisen värinen pinta. Katon räystäskourut tyhjennetään ja rikkinäiset kattotiilet vaihdetaan tarvittaessa uusiin. Pihapiiri suojataan pinnoitustyön aikana huolellisesti ja loppusiivouksen yhteydessä jätteet huolehditaan asianmukaisesti kierrätykseen.

Pinnoituksen jälkeen tiilikatto on kuin uusi

Pinnoituksen jälkeen tiilikatto on kuin uusi. Lopputulos kestää pitkään, kun irtoroskat muistaa vain poistaa katolta vuosittain. Kysy myös mahdollisuudesta jatkaa kahden vuoden takuuta jopa 10 vuoteen!

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta – olemme yhteydessä arkipäivän sisällä!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Näin tiilikaton pinnoitus etenee Sorcolorin kanssa

Ilmainen kuntoarvio ja kirjallinen tarjous

Ensin sovimme tapaamisajan, jolloin maalausalan ammattilainen tekee kanssasi tiilikaton kuntoarvion. Kuntoarvio antaa realistisen kuvan maalipintojen kunnosta ja auttaa valitsemaan juuri oikeat huoltotoimenpiteet.

Kuntoarvioraportti on ilmainen, ja se voidaan tallentaa esimerkiksi talon huoltokirjaan. Kuntoarvion pohjalta tiilikaton huollolle laaditaan tarkka sisältö ja saat tarjouksen työn toteutuksesta.

Kiinteähintainen urakkasopimus

Urakkasopimukseen kirjataan huoltomaalauksen sisältö, tarkka hinta ja työn aikataulu.

Aikataulun tarkistus viikkoa ennen aloitusta

Maalarit ovat sinuun yhteydessä noin viikkoa ennen sovittua toimitusaikaa. Silloin päätetään yhdessä maalaustyön aloitukselle tarkka aika.

Realistinen ja pitävä aikataulu

Tiilikaton huoltotyö kestää 2–5 työpäivää.

Siistit työmaat, suomalaiset maalarit, ei alihankkijoita

Työmaa ja talon piha pidetään siistinä maalausurakan jokaisena työpäivänä. Huolehdimme myös loppusiivouksesta ja viemme jätteet asianmukaisesti kierrätykseen.

Lopputarkastus, asiakastyytyväisyyskysely

Urakan valmistuttua katto tarkastetaan yhdessä. Saat lopputarkastuspöytäkirjan, jossa mainitaan kaikki tehdyt työvaiheet ja käytetyt materiaalit. Lopuksi pyydämme asiakaspalautetta urakan onnistumisesta ja kehityskohdista.

Kahden vuoden asennustakuu

Annamme tiilikaton huoltotöille kahden vuoden takuun. Se kattaa työ- ja asennusvirheet. Takuu on laajennettavissa ja jatkettavissa jopa 10 vuoteen asti – ota meihin yhteyttä ja kysy lisää!

Tiilikaton pinnoitustyötä Kantahäme, Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Kantahäme:

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

Satakunta:

Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila

Varsinais-Suomi:

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa, Nauvo, Korppoo

Uusimaa:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti

Pirkanmaa:

Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi, Iittala ja Urjala